Memorandum

maart 2024

De verkiezingen komen er aan. Om nieuwe en bestaande kandidaten te informeren over de natuur en het milieu schreven we een memorandum. Je kan het hier nalezen. Natuurpunt Kortrijk wil met het memorandum een stevige aanzet geven voor uw partijprogramma en het beleidsakkoord van 2024- 2030.

Bedankt vrijwilligers

maart 2024

Aan alle vrijwilligers van Natuurpunt die actief zijn in onze educatie- en vormingswerkgroep, onze beheerwerkgroep, onze PR- leden- en vrijwilligerswerkgroep en in onze beleidswerkgroep, onze vrijwilligers op de maandelijkse werkdagen, standen, enz.... DUIZENMAAL bedankt voor jullie engagement: samen voor meer en betere natuur in Kortrijk, daar gaan we voor! 

bedankt vrijwilliger 24

 

 

Steun aankoop Bourbon

Bourbon is het allernieuwste natuurgebiedje van Natuurpunt Kortrijk. Begin 2023 kochten we twee percelen langs de Bourbonbeek. Het is een gebied met veel potentie op het vlak van biodiversiteit, vooral door de aanwezigheid van een poel en de hoge waterstand in het gebied. De aankoop werd ondersteund door de NatuurbanK van de Stad Kortrijk en Natuur.koepel vzw. Er is echter nog een restfinanciering voor dit gebied waarvoor Natuurpunt Kortrijk zelf moet instaan. Hiervoor doen we een oproep om dit groene pareltje te steunen. Giften vanaf €40 zijn fiscaal aftrekbaar. Via deze link kan je rechtstreeks een gift doen: https://actie.natuurpunt.be/

Wij danken u voor jullie steun!

bourbon

Vogels voeren

Vogels houden geen winterslaap, dus moeten ze op zoek naar eten. Terwijl er in de winter net minder voedsel te vinden is. Het is koud, de bessen zijn geplukt, de insecten verstoppen zich onder de grond,... Regen en sneeuw maken het moeilijk om zaden te vinden. Daarom mag de mens gerust eventjes helpen met granen, noten of appels. Vogels zijn ook blij met een ondiepe schaal met proper water om van te drinken en zich in te wassen (ververs regelmatig het water). Vetbollen hang je in de tuin enkel tijdens de winter bij echt koud weer. Een dakje boven de voedertafel zorgt ervoor dat het vogeleten langer goed blijft.

over ons

Natuurpunt Kortrijk is een lokale afdeling van Natuurpunt vzw die werkzaam is in Kortrijk, natuurlijk inclusief alle deelgemeenten. Natuurpunt vzw is de vereniging voor natuur en landschap in Vlaanderen. Natuurpunt Kortrijk streeft naar een duurzamer Kortrijk in het algemeen en naar betere en meer natuur in het bijzonder. Natuurpunt Kortrijk maakt deel uit van de regionale vereniging Natuur.koepel.