Scholen

Natuurpunt Kortrijk heeft een actieve gidsengroep die staat te springen om jouw klas mee te nemen in de natuur.

Buiten in het groen,
speels en creatief

natuur beleven,
met je ogen, oren, neus, mond, handen en voeten

planten en dieren ontdekken
bij jou in de buurt

We zorgen voor maatwerk aangepast aan jouw school en jouw klas. Jullie kiezen zelf de locatie waar je de natuurwandeling wil laten doorgaan. Dat kan op een groene school of dichtbij de school, als er iets van volwaardig groen is (een park of een groenzone zoals bijvoorbeeld Bruyningpad of het kabouterbos) of in een natuurgebied. Wij passen de inhoud van de wandeling aan aan de leeftijd, het seizoen, de doelgroep, de locatie en aan jullie wensen.

We organiseren DOE-activiteiten in de natuur en dichtbij. Dit kunnen zowel excursies als workshops zijn en zowel voor kleuters, lagere schoolkinderen alsook het secundair. We werken altijd met erkende natuurgidsen. Om de kwaliteit te garanderen beperken we de groepen tot 25 leerlingen.

Prijsen: 60 euro.

Een greep uit de mogelijke onderwerpen:

- vogels, insecten, amfibieën, bomen en struiken,
- dieren in het bos, dieren in het water,
- ecologie, biodiversiteit, klimaat
- lente, zomer, herfst, winter
- stiltewandeling, vroegochtendwandeling
- landschapswandeling
- dieren in de nacht
- kruidenworkshop
- enz.
stel gerust de vraag als je zelf ideeën of specifieke wensen hebt.

 

 

 

Related Articles

over ons

Natuurpunt Kortrijk is een lokale afdeling van Natuurpunt vzw die werkzaam is in Kortrijk, natuurlijk inclusief alle deelgemeenten. Natuurpunt vzw is de vereniging voor natuur en landschap in Vlaanderen. Natuurpunt Kortrijk streeft naar een duurzamer Kortrijk in het algemeen en naar betere en meer natuur in het bijzonder. Natuurpunt Kortrijk maakt deel uit van de regionale vereniging Natuur.koepel.