Activiteiten

Ontdek de natuur in Kortrijk: elke maand is er minstens 1 wandeling met natuurgids voor het grote publiek, iedereen welkom. Kijk hieronder in de tabel voor de maandelijkse wandelingen en activiteiten.

Wil je echter een wandeling op maat, voor je bedrijf, familie, school of vereniging? Lees er hier meer over en contacteer: info @ natuurpuntkortrijk.be

Maandelijkse activiteiten 

Wanneer  Wat Waar

zaterdag 02 december

doorlopend

van 09u tot 16u

Dag van de natuur

Iedereen welkom op de Dag van de Natuur in Kortrijk. We gaan samen werken in een nieuw gebiedje: Sint-Anna.

Ook dit jaar gaat Natuurpunt afdeling Kortrijk, tezamen met RefuInterim aan de slag voor meer en betere natuur rondom ons. Wil je zelf een heg aanplanten of hoogstam fruitbomen ondersteunen? Of wil je liever je steentje bijdragen aan een takkenril die ook dienst zal doen als "wezel-hotel"? Dan ben je meer dan welkom op onze jaarlijkse "dag van de natuur". We focussen hier vooral op een klein landschapselement in de buitenrand van Kortrijk. Uiteraard ontbreekt een drankje, een hapje én een gezellige babbel met mensen die Nederlands leren niet. Breng zeker je laarzen mee en vergeet je goed humeur niet. Tot dan!

Sint-Anna 53, Kortrijk (vanaf Don Boscolaan en Smokkelpotstraat zullen er pijltjes zijn richting de juiste plek in Sint-Anna)
zondag 17 december

Over knoppen en knopen

In de winter herkennen we bomen en struiken aan hun knopen en knoppen. Wandel mee op ontdekkingstocht in dit jonge bos.

Stadsgroen Marionetten

Don Boscolaan, parking aan de overkant van de school

2024    

zondag 28 januari

09u-12u

Vogeltelvoormiddag met receptie

We zetten de telescopen klaar en brengen verrekijkers mee. Kom mee spotten en tellen. Vanuit het NEC De Steenoven kijken we naar de bloemenweide met vogelvoederposten.

Om 11u receptie voor alle leden en alle vogelnieuwsgierigen.

NEC Steenoven
Schaapsdreef 29 Kortrijk

zondag25 februari

09u30-11u30


Mossenwandeling
Met gids Silvano gaan we op ontdekking naar al het wintergroen in Grandvalbos.

Grandvalbos

Grote dalestraat,
Zwevegem.
Parkeren kan enkel langs
Kooigemstraat

 

 

 

Groeneparelfietstocht

Ga je graag zelf op ontdekking? Dan is de 'groeneparelfietsroute' misschien iets voor jou. Een fietsroute (28,4km) rijgt enkele Kortrijkse natuurparels aaneen. Je vindt de route via routeyou.com en in deze beschrijving, download hier de pdf.

 

Scharrellunch

Van onze natuurgids Trees kregen we een tof idee voor een activiteit alleen of met de kinderen. Maak van een wandeling in jouw buurt een leuke zoektocht. Terwijl je wandelt, pluk je je eigen slaatje bijeen. Print deze pdf en ga op stap. Verzamel onderweg enkele smakkelijke blaadjes en bloemen om toe te voegen aan je sla, dan kan je nadien heerlijk smullen van de natuur.

Groen geMARKEeerd

Maak een mooie groene wandeling in Marke van 10 km of van 15km. De wandelkaart kan je hier downloaden. Behalve de wegbeschrijving vind je in de folder veel interessante informatie over de wandelroute. De brochure ligt ook ter beschikking in het OC van Marke (Hellestraat 6 in Marke).

 

Digitale wandelroute langs de Natuurtuin Desloovere (17km)

De werkgroep Natuurtuin Desloovere organiseert al enkele jaren een wandeldag ten voordele van de Natuurtuin Gilbert Desloovere. In 2020 geen wandeldag, maar wel een digitale wandelroute van 17 km die je kan wandelen met deze link: https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/8193031/recreatieve-wandelroute/natuurtuin-t-schrijverke-struweelpad-17km. Wandel vanuit de Natuurtuin Desloovere tot in natuurgebied 't Schrijverke of omgekeerd. Na het eerste stuk door de stad, sluit je aan op het onverharde pad langs de Leie tot aan 't Schrijverke. De terugweg word ingezet via het Struweelpad, Markebeekpad en park De Blauwe hoeve. De wandeling is niet bepijld, dus je hebt wel je smartphone nodig. Trek stevige schoenen aan. Er is heel wat off-road op deze route. Veel plezier.

Related Articles

over ons

Natuurpunt Kortrijk is een lokale afdeling van Natuurpunt vzw die werkzaam is in Kortrijk, natuurlijk inclusief alle deelgemeenten. Natuurpunt vzw is de vereniging voor natuur en landschap in Vlaanderen. Natuurpunt Kortrijk streeft naar een duurzamer Kortrijk in het algemeen en naar betere en meer natuur in het bijzonder. Natuurpunt Kortrijk maakt deel uit van de regionale vereniging Natuur.koepel.