Nieuwe lichting natuurgidsen

Op 3 juni mochten 7 (bijna 8) kersverse natuurgidsen hun diploma in ontvangst nemen. Tijdens de cursus natuurgids krijgen geïnteresseerden de kans om hun natuurkennis uit te breiden en te verdiepen. Na 30 activiteiten waarvan de helft excursies en na een terreinstudie en stagewandeling mogen zij zichzelf natuurgids noemen. Ook de deelnemers van de cursus die geen terreinstudie en stagewandeling deden waren present op de diplomeringsavond die ingeleid werd met een korte natuurwandeling en afgesloten met een drankje en lekkere hapjes.

De vorming natuurgids is een brede opleiding, gericht op het herkennen, begrijpen en vertalen van de natuur. De cursus omvat veel natuurwandelingen in verschillende biotopen. 

Heb jij ook interesse in een natuuropleiding? Bekijk snel het aanbod op de website: https://www.natuurpunt.be/pagina/vormingsaanbod-0

Enkele sfeerbeelden van de diplomering van de cursisten natuurgids Kortrijk-Harelbeke:

IMG 4359 kopieIMG 4346 kopieIMG 4358 kopieIMG 4334 kopieIMG 4338 kopie

 

Related Articles

over ons

Natuurpunt Kortrijk is een lokale afdeling van Natuurpunt vzw die werkzaam is in Kortrijk, natuurlijk inclusief alle deelgemeenten. Natuurpunt vzw is de vereniging voor natuur en landschap in Vlaanderen. Natuurpunt Kortrijk streeft naar een duurzamer Kortrijk in het algemeen en naar betere en meer natuur in het bijzonder. Natuurpunt Kortrijk maakt deel uit van de regionale vereniging Natuur.koepel.