Petitie: Natuurherstel voor de Leievallei moet!

De Vlaamse regering besliste in 2006 om 500 ha natuur te herstellen in het kader van het ‘Rivierherstel Leie’, als onderdeel van een Europees project. Eind 2014 wordt deze doelstelling ter compensatie van de infrastructuurwerken voor een verbeterde doorvaart plots verminderd naar 300 ha.

Wij kunnen niet akkoord gaan met deze eenzijdige koerswijziging van de huidige regering en eisen dat de beloofde 500 ha effectief gerealiseerd worden in deze natuurarmste regio van Vlaanderen.

Wij willen meer natuur in de buurt om te genieten, om in te wandelen en tot rust te komen. Genoeg kale, grijze landschappen! Help de Leie, zodat onze kleinkinderen nog weten wat échte natuur is!

Voer hieronder je gegevens in en vraag aan ministers Schauvliege en Weyts om de beloofde 500 ha natuurherstel in de Leievallei uit te voeren. Men beweert dat er immers geen draagvlak is voor 500ha. Wij, natuurverenigingen, willen het tegendeel bewijzen met o.a. deze petitie op: www.helpdeleie.be

Related Articles

over ons

Natuurpunt Kortrijk is een lokale afdeling van Natuurpunt vzw die werkzaam is in Kortrijk, natuurlijk inclusief alle deelgemeenten. Natuurpunt vzw is de vereniging voor natuur en landschap in Vlaanderen. Natuurpunt Kortrijk streeft naar een duurzamer Kortrijk in het algemeen en naar betere en meer natuur in het bijzonder. Natuurpunt Kortrijk maakt deel uit van de regionale vereniging Natuur.koepel.