Merkwaardige bomen in Kortrijk

augustus 2015

BOS+ neemt je mee op ontdekkingstocht doorheen Kortrijk en ontdek een bos aan de hand van leuke weetjes.

Met interessante bomen, mysterieuze legenden en ongeziene groene plekjes in de stad ben je zoet voor een wandeling van zo'n twee uur. Want net als de torens, kathedralen en monumenten hebben bomen bijzondere verhalen te vertellen...

Wist je bijvoorbeeld dat bomen in Kortrijk een brug kunnen verleggen? Dat de wandelstok van de duivel daar eigenlijk een engelenboom is? En dat de Chinese stinkboom daar bekend staat als de hemelboom?

Beginnen je bladeren al te ritselen en je wortels reeds te tintelen? Onderstaand kaartje gidst je langs de merkwaardige bomen van Kortrijk.

De wandelroute met uitleg staat op hun website: http://www.bosplus.be/nl/kenniscentrum/nieuws/item/1146-merkwaardige-bomen-in-kortrijk

Related Articles

over ons

Natuurpunt Kortrijk is een lokale afdeling van Natuurpunt vzw die werkzaam is in Kortrijk, natuurlijk inclusief alle deelgemeenten. Natuurpunt vzw is de vereniging voor natuur en landschap in Vlaanderen. Natuurpunt Kortrijk streeft naar een duurzamer Kortrijk in het algemeen en naar betere en meer natuur in het bijzonder. Natuurpunt Kortrijk maakt deel uit van de regionale vereniging Natuur.koepel.