Activiteiten

Ontdek de natuur in Kortrijk: elke maand is er minstens 1 wandeling met natuurgids voor het grote publiek, iedereen welkom. Kijk hieronder in de tabel voor de maandelijkse wandelingen en activiteiten.

Wil je echter een wandeling op maat, voor je bedrijf, familie, school of vereniging? Lees er hier meer over en contacteer: info @ natuurpuntkortrijk.be

Maandelijkse activiteiten 

Wanneer  Wat Waar

zaterdag 17 juni

van 09u tot 12u

Werkdag in de Rotersmeers

We gaan maaisel verwijderen.

Rotersmeers

zaterdag 17 juni

om 21u

Dieren in de duisternisWaarom zijn zoveel dieren ’s nachts actief? Hoe leven ze? We rekenen alvast op veel kleurrijke nachtvlinders in onze lichtbak. Benieuwd welke dieren we nog zullen ontmoeten tijdens deze spannende tocht door Natuurtuin Desloovere…

Natuurtuin Desloovere

zaterdag 24 juni

van 14u tot 17u

Regenwormensampling in De Leerse

De Leerse

zondag 16 juli

van 14u30 - tot 16u30

Welke insecten leven er in het Preshoekbos?

 

Preshoekbos, Preshoekstraat - ingang speelbos, Marke

zaterdag 26 augustus

van 09u tot 12u

Werkdag in de Heulebeekvallei

 

Heulebeekvallei, afspraak in de Warandestraat aan de bypass van de beek

zondag 27 augustus

van 14u30 tot 16u30

Natuur beleven

Op stap met natuurgids Liv.

Tinnekesbos, ingang in de Stijn Streuvelslaan, Heule

7 en 14 en 16 september

Spinnencursus

Ontdek alles wat er te weten valt over de spinnen, tijdens drie lesmomenten met spinnenkenner Garben Logghe:

- donderdag 7 september 2023 van 19.00 u. tot 22.00 u.

- donderdag 14 september 2023 van 19.00 u. tot 22.00 u.

- zaterdag 16 september 2023 van 9.00 u. tot 12.00 u.

Inschrijven bij:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

NEC De Steenoven, Schaapsdreef 29, Kortrijk
zaterdag 16 september van 09u tot 12u
Werkdag in De Rotersmeers
 
 Rotersmeers

zondag 17 september

van 14u30 tot 16u30

Op zoek naar bodemdieren in het Kennedybos

Op stap met gids Claude Cottyn.

Kennedybos, President Kennedylaan, Kortrijk

zondag 15 oktober

ganse dag

Trage wegenwandeling

11.11.11 Kortrijk organiseert samen met Natuurpunt een wandeltocht op de Dag van de Trage weg. Je kan vrij kiezen tussen drie verschillende parcours, tussen 5 en 12 km lang. Deze leiden je langs de mooiste plekjes in Rollegem, Aalbeke en Bellegem. Er is ook een gegidste wandeling met een natuurgids die zondag.

 
zaterdag 21 oktober van 09u tot 12u Werkdag in 't Schrijverke
 
zaterdag 18 november van 09u tot 12u Werkdag in de Bourbonbeek
 afspraak in de Blauwkasteelstraat (Aalbeke) recht tegenover huisnr. 13

 

 

 

Groeneparelfietstocht

Ga je graag zelf op ontdekking? Dan is de 'groeneparelfietsroute' misschien iets voor jou. Een fietsroute (28,4km) rijgt enkele Kortrijkse natuurparels aaneen. Je vindt de route via routeyou.com en in deze beschrijving, download hier de pdf.

 

Scharrellunch

Van onze natuurgids Trees kregen we een tof idee voor een activiteit alleen of met de kinderen. Maak van een wandeling in jouw buurt een leuke zoektocht. Terwijl je wandelt, pluk je je eigen slaatje bijeen. Print deze pdf en ga op stap. Verzamel onderweg enkele smakkelijke blaadjes en bloemen om toe te voegen aan je sla, dan kan je nadien heerlijk smullen van de natuur.

Groen geMARKEeerd

Maak een mooie groene wandeling in Marke van 10 km of van 15km. De wandelkaart kan je hier downloaden. Behalve de wegbeschrijving vind je in de folder veel interessante informatie over de wandelroute. De brochure ligt ook ter beschikking in het OC van Marke (Hellestraat 6 in Marke).

 

Digitale wandelroute langs de Natuurtuin Desloovere (17km)

De werkgroep Natuurtuin Desloovere organiseert al enkele jaren een wandeldag ten voordele van de Natuurtuin Gilbert Desloovere. In 2020 geen wandeldag, maar wel een digitale wandelroute van 17 km die je kan wandelen met deze link: https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/8193031/recreatieve-wandelroute/natuurtuin-t-schrijverke-struweelpad-17km. Wandel vanuit de Natuurtuin Desloovere tot in natuurgebied 't Schrijverke of omgekeerd. Na het eerste stuk door de stad, sluit je aan op het onverharde pad langs de Leie tot aan 't Schrijverke. De terugweg word ingezet via het Struweelpad, Markebeekpad en park De Blauwe hoeve. De wandeling is niet bepijld, dus je hebt wel je smartphone nodig. Trek stevige schoenen aan. Er is heel wat off-road op deze route. Veel plezier.

Related Articles

over ons

Natuurpunt Kortrijk is een lokale afdeling van Natuurpunt vzw die werkzaam is in Kortrijk, natuurlijk inclusief alle deelgemeenten. Natuurpunt vzw is de vereniging voor natuur en landschap in Vlaanderen. Natuurpunt Kortrijk streeft naar een duurzamer Kortrijk in het algemeen en naar betere en meer natuur in het bijzonder. Natuurpunt Kortrijk maakt deel uit van de regionale vereniging Natuur.koepel.