Activiteiten

Ontdek de natuur in Kortrijk: elke maand is er minstens 1 wandeling met natuurgids voor het grote publiek, iedereen welkom. Kijk hieronder in de tabel voor de maandelijkse wandelingen en activiteiten.

Wil je echter een wandeling op maat, voor je bedrijf, familie, school of vereniging? Lees er hier meer over en contacteer: info @ natuurpuntkortrijk.be

 

Groeneparelfietstocht

Ga je graag zelf op ontdekking? Dan is de 'groeneparelfietsroute' misschien iets voor jou. Een fietsroute (28,4km) rijgt enkele Kortrijkse natuurparels aaneen. Je vindt de route via routeyou.com en in deze beschrijving, download hier de pdf.

 

Scharrellunch

Van onze natuurgids Trees kregen we een tof idee voor een activiteit alleen of met de kinderen. Maak van een wandeling in jouw buurt een leuke zoektocht. Terwijl je wandelt, pluk je je eigen slaatje bijeen. Print deze pdf en ga op stap. Verzamel onderweg enkele smakkelijke blaadjes en bloemen om toe te voegen aan je sla, dan kan je nadien heerlijk smullen van de natuur.

Groen geMARKEeerd

Maak een mooie groene wandeling in Marke van 10 km of van 15km. De wandelkaart kan je hier downloaden. Behalve de wegbeschrijving vind je in de folder veel interessante informatie over de wandelroute. De brochure ligt ook ter beschikking in het OC van Marke (Hellestraat 6 in Marke).

 

Digitale wandelroute langs de Natuurtuin Desloovere (17km)

De werkgroep Natuurtuin Desloovere organiseert al enkele jaren een wandeldag ten voordele van de Natuurtuin Gilbert Desloovere. In 2020 geen wandeldag, maar wel een digitale wandelroute van 17 km die je kan wandelen met deze link: https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/8193031/recreatieve-wandelroute/natuurtuin-t-schrijverke-struweelpad-17km. Wandel vanuit de Natuurtuin Desloovere tot in natuurgebied 't Schrijverke of omgekeerd. Na het eerste stuk door de stad, sluit je aan op het onverharde pad langs de Leie tot aan 't Schrijverke. De terugweg word ingezet via het Struweelpad, Markebeekpad en park De Blauwe hoeve. De wandeling is niet bepijld, dus je hebt wel je smartphone nodig. Trek stevige schoenen aan. Er is heel wat off-road op deze route. Veel plezier.

 

Maandelijkse activiteiten 

Wanneer  Wat Waar

werkzaterdagen (meestal in de voormiddag)

Beheerwerken

Steek jij ook eens graag de handen uit de mouwen? Kom dan zeker af, stuur een mailtje naar: info @ natuurpuntkortrijk.be om te weten waar er deze maand gewerkt wordt.

telkens in een ander natuurgebied

zondag 12 december

14u30

Wintersfeer

Wandelen langs kale bomen, dorre bladeren en uitgedroogde bloemen. We kijken naar nieuw leven dat klaar zit te wachten en ontdekken het kleine groen. Misschien vinden we enkele slapers?

Met gids Martien

 Stadsgroen Marionetten, afspraak op de parking aan het speelbos in de Don Boscolaan

zaterdag 18 december

09u-12u

Werkdag in ’t Schrijverke

Op zaterdag 18 december werken we in ons Natuurgebied 't Schrijverke in Marke. We hopen dat we ook op jou kunnen rekenen om samen wat taakjes af te vinken. Je bent van harte welkom om 9u en tegen 12u ronden we de werken af. Werkvoormiddag georganiseerd door onze beheerders: Brecht, Tom, Robin en David. We zorgen voor een drankje en een broodje. Inschrijven via facebook of een mail naar Robin: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

op het einde van de Leieweg in Marke
 

Het verhaal van de BIJ uitgesteld naar 2022

met bijendeskundige Sven Dhanijs 

Thema-avond georganiseerd in samenwerking met TuinHier Marke

OC Marke, Hellestraat 6
 

zondag 30 januari 2022

doorlopend vanaf 08u30 tot 12u

Vogeltelweekend in de Kleiputten

Welke vogels komen naar onze voederplaats? Hoe kan jij tuinvogels helpen? We geven je tips & tricks over vogels voeren en laten je (als het kan en mag) door een telescoop kijken zodat je onze gevederde vrienden van nabij kan bewonderen.

Stadsgroen Kleiputten, Schaapsdreef 29 in Kortrijk
 

zondag 20 februari

09u30

Mossenwandeling

Schoonheid vind je in kleine dingen, zoals mossen. In de winter zijn ze vaak het enige groen. Met een loep zie je pas echt hoe mooi deze primitieve planten zijn. Is Gewoon dikkopmos wel zo gewoon? En wat is het verschil tussen Groot laddermos en Fijn laddermos? Silvano vertelt je er alles over en nog zoveel meer op deze mossenwandeling.

 Stadsgroen Kleiputten, Schaapsdreef 29 in Kortrijk

zondag 13 maart

14u30

Te land en in het water

Is het een kikker of een pad? Alles wat je altijd al wilde weten over amfibieën. Of toch bijna.

Hof te Coucx, Cannaertstraat 30 in Kortrijk

zondag 24 april

14u30

Natuur is gezond

Wandelen met yoga of yoga met wandelen in de natuur, samen met gids Liv.

Stadsgroen Marionetten

afspraak op de parking in de Don Boscolaan in Kortrijk

 

 

Related Articles

over ons

Natuurpunt Kortrijk is een lokale afdeling van Natuurpunt vzw die werkzaam is in Kortrijk, natuurlijk inclusief alle deelgemeenten. Natuurpunt vzw is de vereniging voor natuur en landschap in Vlaanderen. Natuurpunt Kortrijk streeft naar een duurzamer Kortrijk in het algemeen en naar betere en meer natuur in het bijzonder. Natuurpunt Kortrijk maakt deel uit van de regionale vereniging Natuur.koepel.