Activiteiten

Ontdek de natuur in Kortrijk: elke maand is er minstens 1 wandeling met natuurgids voor het grote publiek, iedereen welkom.

Wil je echter een wandeling op maat, voor je bedrijf, familie, school of vereniging? contacteer: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Groeneparelfietstocht

Ga je graag zelf op ontdekking? Dan is de 'groeneparelfietsroute' misschien iets voor jou. Een fietsroute (28,4km) rijgt enkele Kortrijkse natuurparels aaneen. Je vindt de route via routeyou.com en in deze beschrijving, download hier de pdf.

 

Wanneer  Wat Waar

elke derde zaterdag van de maand (meestal in de voormiddag)

Beheerwerken

Steek jij ook eens graag de handen uit de mouwen? Kom dan zeker af, stuur een mailtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.om te weten waar er deze maand gewerkt wordt.

telkens in een ander natuurgebied
zaterdag 24 november
doorlopend vanaf 9u tot 16u

De Dag van de Natuur is een jaarlijks evenement waar we ons met Natuurpunt Kortrijk graag voor inzetten. De bedoeling is om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij het beheer van onze natuurgebieden. Zin om eens met ons mee te helpen? Je bent van harte welkom!

Op zaterdag 24 november steken we de handen uit de mouwen in de Rotersmeers langs de Leie in Bissegem. Doorlopend vanaf 9u tot 16u.

Wat staat er op het programma? We planten bomen en struiken aan. Zo wordt het gebied verder ecologisch ingericht. De plantgaten worden vooraf geboord wat het planten makkelijk maakt.
Intussen kan je kennismaken met het project en met de vrijwilligers van Natuurpunt Kortrijk die het hele jaar door de natuur in je buurt beheren.
Wat heb je nodig? Stevige kledij en werkhandschoenen en ook een spade indien mogelijk.

We voorzien een pauze met broodjes en warme drank.

De Rotersmeers is te bereiken via de Rootputstraat in Bissegem, wandel naar beneden ga dan links op het jaagpad langs de Leie. De Rotersmeers ligt een klein beetje verder. Met de fiets kan je gewoon het jaagpad volgen vanuit Kortrijk of vanuit Wevelgem. Je herkent de Rotersmeers aan de werkende handen op de weide en de vlaggen van Natuurpunt.

zaterdag 1 december

doorlopend van 9u30 tot 15u

Boomplantactie in het Preshoekbos

14000 bomen en struiken worden geplant op een nieuw stukje Preshoekbos. Dat zijn er heel wat, en daarom kunnen we jullie hulp goed gebruiken. Zet jij ook een boompje op? Breng je handschoenen en laarzen mee. Ook een schop of schopje zijn handig, de plantgaten zijn al gemaakt, je hoeft dus enkel aarde in het plantgat te scheppen. Zelf spitten is niet nodig.
Preshoekbos 

Preisbergstraat in Aalbeke

 

zondag 9 december

9u30

Knoppen en knopen

Bomen benoemen in de winter.

stadsgroen Marionetten

afspraak aan Hoeve Coucx, te bereiken via de Cannaertstraat

 

zondag 27 januari

doorlopend van

08u tot 11u30

 Vogeltelweekend

Bom

erwijl we warm binnen zitten, genietend van koffie en chocolademelk, kijken we met verrekijkers en telescopen naar de vogels die onze voederplaats bezoeken. Hoeveel soorten tellen we?

natuurgebied De Kleiputten

NEC De Steenoven op de hoek Sint-Denijseweg met Schaapsdreefzondag 17 februari

14u30

en ook om 17u

Wandeling + Algemene ledenvergadering

Wandeling om 14u30 en start algemene ledenvergadering om 17u

OC De Vonke in Heule

zondag 24 februari

10u

Dag van de vrijwilliger

We bedanken al onze vrijwilligers en trakteren met koffiekoeken. Tegelijk nodigen we kandidaat-vrijwilligers uit om met ons kennis te maken en met mogelijke taken binnen Natuurpunt Kortrijk.

natuurgebied De Kleiputten

NEC De Steenoven op de hoek Sint-Denijseweg met Schaapsdreef

 

zondag 10 maart

09u30

Mossenwandeling

Bellegembos

afspraak: bord Argendaelwandeling, Doorniksesteenweg