Activiteiten

Ontdek de natuur in Kortrijk: elke maand is er minstens 1 wandeling met natuurgids voor het grote publiek, iedereen welkom.

Wil je echter een wandeling op maat, voor je bedrijf, familie, school of vereniging? contacteer: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Groeneparelfietstocht

Ga je graag zelf op ontdekking? Dan is de 'groeneparelfietsroute' misschien iets voor jou. Een fietsroute (28,4km) rijgt enkele Kortrijkse natuurparels aaneen. Je vindt de route via routeyou.com en in deze beschrijving, download hier de pdf.

 

Wanneer  Wat Waar

elke derde zaterdag van de maand (meestal in de voormiddag)

Beheerwerken

Steek jij ook eens graag de handen uit de mouwen? Kom dan zeker af, stuur een mailtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.om te weten waar er deze maand gewerkt wordt.

telkens in een ander natuurgebied

zaterdag

25 januari

doorlopend van
09u tot 12u

VOGELTELWEEKEND

De verrekijkers, vogelgidsen en warme koffie zetten we klaar. Welkom aan iedereen die even wil vogelen deze voormiddag, vanuit het NEC De Steenoven hebben we een mooi uitzicht op al wat vliegt in de Kleiputten.

NEC De Steenoven

hoek Schaapsdreef/St. Denijseweg in Kortrijk

vrijdag 7 februari

19u30

Ledenvergadering

Met Natuurpunt Kortrijk hebben we opnieuw een druk jaar achter de rug, maar we kijken er alvast naar uit om ons werk verder te zetten in 2020. Wat we precies verwezenlijkt hebben en wat onze plannen voor 2020 concreet inhouden, zullen wij toelichten op onze jaarlijkse ledenvergadering op vrijdag 7 februari in het OC van Aalbeke. U bent van harte welkom vanaf 19u30. Ontdek wat Natuurpunt Kortrijk te bieden heeft voor de natuur in en rond Kortrijk. Kom te weten hoe u meer dieren naar uw tuin kan lokken met tips om meer leven in uw tuin te brengen!

Ook niet-leden zijn welkom en kunnen deze gelegenheid eventueel, als ze willen, gebruiken om zich ter plaatse lid te maken van Natuurpunt Kortrijk en samen met ons verder te werken aan een mooie Kortrijkse natuur.

Naast het verstrekken van alle nodige informatie, trakteert Natuurpunt Kortrijk zijn leden ook op een hapje en een drankje.

Gelieve uw aanwezigheid te melden voor 31 januari via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 056/20 05 10.

OC van Aalbeke

Aalbekeplaats
8511 Aalbeke

zondag 9 februari

14u00

De natuur ontwaakt uit haar winterslaap

We maken een landschapswandeling dus trek je wandelschoenen aan. Samen met gids Frieda stappen we van Kooigem naar Sint-Denijs in het landschap van Mortagne. We komen langs heuvelende kouters, hoeven, kapellen, wegeltjes en bosrelicten.

We starten aan de kerk van Kooigem, en wandelen ongeveer 2,5 uur, meestal op halfverharde wegen. Warme kledij en stevige wandelschoenen aangeraden.

Kooigemplaats in Kooigem
zaterdag 15 februari

Werkdag Aanplanting Ghellinck

 
vanaf 7 maart, elke zaterdag

 

Cursus Kijk op Natuur

Een boeiende basiscursus voor elke natuurliefhebber!

Zoek je echte natuurbeleving? Wil je basiskennis over de natuur opdoen? Dan is de natuurverkennerscursus Kijk op natuur echt iets voor jou. Je wordt ondergedompeld in de natuur in je buurt. Lokale deskundige vrijwilligers verzorgen de tien lessen en excursies. Ze trekken daarbij zoveel mogelijk naar buiten. Je ontmoet er gelijkgezinden en gedreven mensen.

Wat mag je verwachten?
Een excursie rond landschap, een plantenexcursie, een vroegochtendwandeling met ontbijt, biotoop bos, biotoop water, zoogdieren, insectenexcursie, natuurbeheer, en meer.

Start: op zaterdagochtend 7 maart. De cursus eindigt rond 20 juni.
Afspraak telkens op zaterdag om 9u tenzij anders vermeld

Startlocatie: NEC de Steenoven, Schaapsdreef 29, 8500 Kortrijk.

PRIJS: 60 euro voor niet-leden / 54 euro voor leden van Natuurpunt

Inschrijven doe je via mail naar:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Je inschrijving is pas definitief na overschrijving van het correcte bedrag naar rek nr  ING bank : BE 13 3850 5224 1839

Vlug inschrijven is de boodschap want de plaatsen zijn beperkt.

 
zaterdag 21 maart

Werkdag in 't Schrijverke (Marke)

 

 

zondag 22 maart

14u30

Zen in de natuur

Yogagids Liv brengt natuur in yoga en zorgt voor yoga in de natuur.

Stadsgroen Marionetten

afspraak in de Don Boscolaan

zaterdag 18 april Werkdag  
zaterdag 16 mei Werkdag in 't Schrijverke (Marke)  

zondag 17 mei

09u30

Hoor wie zingt daar?

Benieuwd naar de naam van de zangers van twiettwiet, titatita en suskewiet? Wandel mee op deze luisterwandeling en leer alle liedjes van de vroege vogels.

Kleiputten

afspraak aan NEC De Steenoven, hoek Sint-Denijseweg met Schaapsdreef in Kortrijk

zaterdag 20 juni Werkdag Hooien Rotersmeers  
zaterdag 22 augustus Werkdag Bekken Lange Munte  

zondag 20 september

vrij starten tussen 07u en 15u

Wandeldag Natuurtuin Desloovere

Er zijn groene wandelingen van 3—6—11—16 km. Starten tussen 7u en 15u vanuit de basisschool De Baai.

basisschool De Baai

Baaistraat 10 in Kortrijk

zaterdag 19 december Werkdag in 't Schrijverke (Marke)